SukuSampo2Yleistä

SukuSampo2 on täysin ilmainen ja Suomessa tehty sukututkimusohjelma, jonka käyttäminen ja edelleen jakaminen on täysin vapaata ja ilmaista ilman mitään henkilömäärä- tai muita rajoitteita (freeware).

Tiedotteita-sivulla on kerrottu ohjelman ajankohtaisista asioista, muun muassa ohjelmaan tehdyistä muutoksista ja korjauksista.

Ominaisuuksia

Yhden tutkijan käyttöön

Ohjelma on tarkoitettu yhden sukututkijan käyttöön, joten monen tutkijan samanaikainen tallennus ei ole mahdollista samaan sukuun. Kuitenkin esimerkiksi sukuseurojen jäsenet voivat kukin tallentaa yhtä sukuhaaraa ja lopuksi nämä tallenteet voidaan yhdistää GEDCOM-tuonnin avulla yhteen tietokoneeseen.

Useiden erillisten sukujen käsittely

Ohjelma osaa käsitellä useita erillisiä sukuja, joten ohjelma sopii myös ammattitutkijalle, jonka tutkimissa suvuissa ei ole yhteisiä henkilöitä.

Tietojen tallennus

SukuSampo2 ei talleta verkkoon mitään, vaan on rajoitettu tekemään kaikki talletukset omaan tietokoneeseen. Tietojen varsinainen talletus tapahtuu Windows-standardin mukaisesti käyttäjän omaan AppData-kansioon. Tietojen varmuuskopiot ohjelman käyttäjä voi ohjata mihin haluaa, yleensä muistitikuille tai ulkoiselle kiintolevylle.

Yleistä SukuSampo2 -ohjelmistosta

Ohjelmalla voi mm.

SukuSampo2 tulostaa lähes kaikki tulosteet HTML-muotoon, jolloin tulosteet voidaan julkaista internetissä WWW-sivuina ja toisaalta sivuja voidaan muokata ja jatkojalostaa kaikilla niillä ohjelmilla, jotka pystyvät käsittelemään HTML-tiedostoja, kuten MS Word, MS Excel, OpenOffice ja Kompozer.

Useimmat ohjelmiston tuottamat kaaviot (esipolvi- ja jälkipolvikaaviot) voidaan myös tallentaa kuvana levylle ja sijoittaa sitten haluttuihin dokumentteihin tai tulostaa paperille jollakin kuvankäsittelyohjelmalla (kuten MS Paint) tai sijoittaa tekstidokumentteihin tai kuvakirjoihin.

Yhteensopivuus muiden sukututkimusohjelmien kanssa

SukuSampo2 -ohjelmaan voi siirtää sukututkimustietoja toisista sukututkimusohjelmista, jos toinen sukututkimusohjelma pystyy tekemään sukututkimustiedoista GEDCOM-tiedoston. Eri sukututkimusohjelmat toteuttavat valitettavasti GEDCOM-standardia varsin vaihtelevilla tavoilla. Siksi Jokaisen ohjelman GEDCOM-tiedoston yhteensopivuus pitää testata. Tällä hetkellä (2.4.2016) SukuSammon GEDCOM-tiedoston tuonnin yhteensopivuutta on testattu seuraavien ohjelmien tiedostoilla:

Sukujutut, MyHeritage Family Tree Builder, Geni.Com, Ahnenblatt ja Sukuohjelmisto 2004.

Laitteistovaatimukset

SukuSampo2 toimii PC-tietokoneissa, joissa on Windows-käyttöjärjestelmä (Windows Vista sekä uudemmat). Laitteeksi riittää mikä tahansa laitteisto, jossa mainitut käyttöjärjestelmät toimivat.

SukuSampo2 on sukututkimusohjelmisto, joka on kehitetty Microsoft Windows -käyttöjärjestelmien 32-bittisiä versioita varten (Windows Vista sekä uudemmat). Ohjelmat toimivat myös 64-bittisissä Windows-käyttöjärjestelmissä, koska ne pystyvät suorittamaan myös 32-bittisiä ohjelmia. MS Word, MS Excel ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tuotemerkkejä.


Lähetä sähköpostia tekijälle: SukuSampo2