SukuSampo2Tällä sivulla on kuvia ohjelman keskeisistä ikkunoista.

Pääikkuna

Pääikkuna pitää sisällään kaksi muuta ikkunaa, nimittäin henkilöselausikkunan vasemmalla ja perheselausikkunan oikealla. Nämä ikkunat voivat olla myös allekkain tai limittäin.

Henkilörivien järjestys

Henkilöselausikkunan rivit voivat olla viidessä eri järjestyksessä. Kuvassa järjestys on syntymäaika. Perheselausikkunan rivin järjestys voi olla vihkimäaika/vihkimäpaikka tai vihkimäpaikka/vihkimäaika.

Henkilön tai perheen rivin hakeminen

Henkilö- ja perheselausikkunoiden henkilöiden ja perheiden rivien haku on helppoa. Ikkunan rivien järjestyksestä riippuen aloitetaan vain kirjoittaa merkkejä tai syntymäajan numeroita. Hakuikkuna avautuu automaattisesti ja vierittää selausikkunan lähinnä sopivan rivin näkyviin. Antamalla lisää merkkejä tullaan aina lähemmäs haettua riviä. Kun ollaan jo lähellä tai juuri haetulla rivillä, niin voidaan painaa OK-painiketta. Hakuikkuna häviää. Kuvassa on haettu Matti Tuomaanpoikaa henkilöselausikkunassa.

Henkilölomake

Henkilölomake tulee näkyviin, kun henkilöselausikkunasta on painettu joko Lisää tai Muuta -painiketta. Kuvassa henkilölomakkeen alla selausikkunassa näkyy keltaisella rivillä se henkilö, jonka tietojen katselu tai muuttaminen on aloitettu. Etunimien vihjetekstikin on putkahtanut näkyviin.

Perhelomake

Perhelomake tulee näkyviin, kun perheselausikkunasta on painettu joko Lisää tai Muuta -painiketta. Perhelomakkeen kautta voi myös lisätä henkilöitä: perheen miehen, naisen tai lapsia. Tätä kautta lisätyt henkilöt sijoittuvat automaattisesti avoinna olevalle perhelomakkeelle.

Miehen, naisen tai lapsia voi sijoittaa aikaisemmin tallennetuista henkilöistä avoinna olevaan perhelomakkeeseen alapainikerivin painikkeilla Miehet, Naiset ja Lapset.

Esivanhempain ikkuna

Esivanhempain ikkunassa voi katsella henkilöselausikkunassa kohdalla olevan henkilön esivanhempia. Ikkunan (fontti)kokoa, sukupolvien määrää, laatikoissa olevia tietoja ja laatikon leveyttä voidaan muuttaa. Kaavio voidaan tulostaa paperille, kopioida leikepöydälle, tallentaa kuvatiedostoksi tai luoda siitä HTML-sivu, johon kaavio on sijoitettu.

Jälkeläisten ikkuna

Jälkeläisten ikkunassa voi katsella perheselausikkunassa kohdalla olevan perheen jälkeläisiä. Tämän kaavion toiminnot ovat samat kuin esivanhempain ikkunassa.

Henkilön perheet

Henkilöselausikkunassa on mahdollista katsella luetteloa kohdalla olevan henkilön perheistä. Tästä voi siirtyä haluttuun henkilön perheeseen perheselausikkunaan painikkeella Valitse perheikkunasta.

Perheejäsenet

Perheselausikkunassa on mahdollista katsella luetteloa kohdalla olevan perheen henkilöistä. Tästä voi siirtyä haluttuun perheen henkilöön henkilöselausikkunaan painikkeella Valitse henkilöikkunasta.

Sukukirja

Sukukirja on varmaan tuloste, josta sukututkijat ovat eniten kiinnostuneita. SukuSampo2:n sukukirja voidaan tulostaa

Kuten useimmat SukuSampo2-ohjelman tulosteet, sukukirjakin tulostetaan HTML-muotoon eli se on suoraan valmis katseltavaksi ja tulostettavaksi internet-selainohjelmilla, mutta myös valmis julkaistavaksi internetissä. Toki sukukirjaa voi myös muokata ennen tulostusta tai julkaisemista. Muokkaus käy useimmilla nykyisillä tekstinkäsittelyohjelmilla, kuten Microsoft Word ja OpenOffice Write.

HTML-sukukirjan voi muuntaa PDF-muotoon esimerkiksi Google Chrome -selainohjelmalla.

Muut tulosteet

Jos olet kiinnostunut ohjelman muista tulosteista, niin tässä on henkilöselausikkunan tulostevalikkoja perheselausikkunan tulostevalikkoSivun alkuunLähetä sähköpostia tekijälle: SukuSampo2