SukuSampo2Ohjelman tekijä

Nimeni on Matti Jaakkola ja olen kotoisin Hollolasta. Olen kuulunut 1980-luvulta asti Lahden Seudun Sukututkijat -yhdistykseen, välillä aktiivisemmin ja välillä hiljaisena jäsenenä.

Jäin eläkkeelle aikuiskouluttajan työstä 2007. Koulutin Koulutuskeskus Salpauksessa pääasiassa tietotekniikan ammattilaisia.

Vuodesta 1970 toimin atk-ohjelmoijana ja atk-suunnittelijana Lahden kaupungin Atk-keskuksessa. Vuonna 1979 siirryin ensimmäisen kerran atk-kouluttajaksi aikana, jolloin käytettiin Apple II -mikrotietokoneita. PC-mikrotietokoneita ei vielä ollut, koska IBM julkaisi IBM PC -mikrotietokoneen vasta 1981.

Tein ensimmäisen merkkipohjaisen sukututkimusohjelman 1980-luvulla MS DOS -käyttöjärjestelmälle käyttäen sovelluskehittimenä Turbo-Pascalia. Sitä käytti muutama kymmentä sukututkijaa. Ohjelmalla ei edes ollut nimeä! Ohjelma oli maksullinen.

Ensimmäisen SukuSampo-ohjelman tein 1990-luvun puolivälissä 16-bittisille Windows-käyttöjärjestelmille (kuten Windows 3, Windows 95 ym.) käyttäen Delphi1 -sovelluskehitintä ja Paradox-tietokantaa. SukuSammolla oli myös muutama kymmentä käyttäjää. Tiedän, että muutamat käyttävät tätä ohjelmaa vieläkin vanhoissa koneissa. Tämäkin oli maksullinen ohjelma.

Aloittelin SukuSampo2-ohjelman tekemistä 2000-luvun alussa, mutta työ jäi kesken, koska en jaksanut tehdä enää vapaa-aikana ohjelmointia, koska opetin sitä jo päivisin ja joskus myös iltakursseilla. Nyt muutaman eläkevuoden jälkeen ajattelin saattaa SukuSampo2:n jakelukuntoon.

Muutaman kuukauden työskentelyn jälkeen lopputulos tuntuu varsin käyttökelpoiselta. Ohjelman perusidea on edelleen sama, mutta ulkoasuun ja tietojen tallentamisen helppouteen on tullut melkoisia parannuksia. Niinpä tulin siihen tulokseen, että tämä ohjelmapaketti on sopiva testamentti minulta, vanhalta ohjelmoijalta suomalaisille sukututkijoille.Lähetä sähköpostia tekijälle: SukuSampo2